СВЕТИ САВА – ГОДИШЊИЦА УДРУЖЕЊА

Сваке године организујемо прославу годишњице удружења и обележавање Светог Саве. На наш позив 2015. године се одазвало 115 гостију углавном сви позвани пријатељи и сарадници који су нам помогли да будемо врло успешни у претходној години а то су: припадници војске и полиције Србије, преставници Министарства одбране, Министарства просвете, директори школа, директори и власници неколико значајних предузећа, као и наши другари из удружења „Живимо заједно“ и „Плава Шкољка“. Уз богат културно уметнички програм забављали су нас Биса и Драган. Ручак за све госте је донирала ВУ „Дедиње“ а моје колеге из ресторана Дома ваздухопловста су се потрудили да будемо добро услужени. Поред хране и пића за време паузе организовали смо томболу и за нашу дечицу обезбедили смо Светосавске пакетиће а свим дамама руже. Почетак нове године како се пожелети може. Неко је паметан рекао „Кад љубав сејете, љубав и никне“.

  1. године на прослави је било 130 гостију и то поред чланова Удружења ОСИ „Победник“ ту су били и наши драги гости из удружења „Живимо заједно“, пријатељи из Дома Бежанијска коса, Државни секретар из министарства за рад господин Ненад Нерић, директор Земунске гимназије, директори основних школа „Гаврило Принцип“, „Светозар Милетић“ и „Лаза Костић“. Параолимпијац Жељко Димитријевић и велики број учесника из културног и јавног живота Џенан Лончаревић, Нешо Лутовац, Вук Костић, Ђуро Палица, Мишо Чуровић, Зорана Павић, Ранко Шемић, Биса и Драган. Програм су водили Мирјана Пурић и Дуле Николић. Ту је био и велики број наших донатора Милорад Нешковић Албо, Вељо Тмушић, Драго Гудаловић, Брано Авлијаш, Саша Станишић, припадници речне флотиле и припадници 204. ваздухопловне бригаде, као и наши већ велики другари из црвених крстова Врачар, Чукарица и Раковица. Уз богат културно уметнички програм, обезбедили смо и да се сби учесници лепо почасте. После представљања нашег рада у предходној години поделили смо признања прво нашим пријатељима. Ненаду Нерићу, Милораду Нешковићи, Драгану Ракићу, ЦК Врачар, ЦК Раковица, ЦК Чукарица, Саши Станишићу, а затим нашим највредним члановима Николи Јевтићу, Зорану Живановић, Александри Бакрач, Душану Матијевићу, Драгану Балабану и Мири Станишићу. У наставку програма имали смо богату томболу.

Прославу годишњице удружења организујемо 25.01.2019. године од 16 часова у ресторану Дома ваздухопловства. Поред врло лошег и снежног дана нашем позиву одазвало се 143 гостију. За разлику од предходне године кад нисмо имали средстава за прославу, ове године уз помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања имали смо средстава за богат мени, штампу пет флајера, штампу билтена, календара, кеса и фасцикли. Сви гости су добили наш пропагандни материјал, велики број захвалница а плакете су добили наши донатори. Плакете су добили Министар Зоран Ђорђевић, Албо доо Милорад Нешковић, Далиборка Брадић, Дане Ћирковић и Дејан Николић из емисије „Нас је 10%“. Управо за време прославе смо снимали и емисију о нама. Госте су забављали Ранко Шемић, Зоран Марковић, Жељко Васић, Зорана Павић и наши драги гости Жика и Драги Јелић из ЈУ групе.

24.01.2020. године у ресторану Дома ваздухопловства прослављамо нашу деветогодишњицу. Стара изрека гласи „Све што је добро не треба мењати“ а ми смо сагласни. Свечани програм су водили Мирјана Пурић и Дуле Николић а Момчило Савић се захвалио свим гостима на одзиву а члановима удружења на постигнутим резултатима у претходној години са жељом да текуће године буду још бољи и успешнији. Након представљања постигнутих резултата у 2019. години и представљања плана рада за 2020. годину Момчило је уручио плакете за велики допринос и унапређење рада удружења Министру за рад запошљавање, борачка и социјална питања господину Зорану Ђорђевићу, Драгану Стајковићу из Бамбија за несебичну помоћ, Тризми и Уни Колесар на донацији финансијских средстава за набавку спортске опреме, Јелени Марковић из удружења „Србија великог срца“ за помоћ у афирмацији нашег удружења. Поред ових плакета поделили смо преко четрдесет захвалница нашим драгим пријатељима из разних сфера друштва на несебичној помоћи у раду и афирмацији нашег удружења. Затим следи забава уз богат мени хране и пића као и богате томболе и музичког програма коју су изводиле звезде наше естраде Снежана Ђуришић, Жељко Васић, Дејан Јекнић, Неша Лутовац, Ђура Палица, Бранка Пујић, Зорана Павић, Ранко Шемић и Зоран Марковић. Гости су нам били из Министарства одбране, Министарства просвете, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, припадници речне флотиле и речне полиције, представници ГО Земун, Го Сурчин, сарадници из ССОСИБа, удружења „Живимо заједно“, удружења МНРО Нови Београд, удружења „Србија великог срца“,удружења МНРО Градишка и нама драги гости и велико изненађење Удружење „Сунце“ са Пала. И сви остали драги гости а укупно је било 127 гостију.